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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  06/02/2012
Data da última atualização:  16/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MAROUELLI, W. A.; MACEDO, T. C. de; BARRETO, Y. C.; LAGE, D. A. da C.; RESENDE, F. V.
Afiliação:  WALDIR APARECIDO MAROUELLI, CNPH; TAYNARA CAMILO DE MACEDO; YURI CARDOSO BARRETO; DANIEL ANACLETO DA COSTA LAGE; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH.
Título:  Produção orgânica de tomate com diferentes sistemas e sníveis de irrigação e coberturas de solo.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: Cadernos de Agroecologia, v. 6, n. 2, 2011. Resumo 10594.
ISSN:  2236-7934
Idioma:  Português
Notas:  Trabalho apresentado no VII Congresso Brasileiro de Agroecologia, Fortaleza, 2011.
Conteúdo:  Objetivou-se avaliar a produção de tomate orgânico utilizando diferentes sistemas e níveis de irrigação, nas condições da Região Centro-Oeste do Brasil.
Thesagro:  Agricultura orgânica; Irrigação; Produção; Solo; Tomate.
Thesaurus Nal:  Solanum lycopersicum.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53443/1/Trabalho-10594-Producao-Organica-de-Tomate-com-Diferentes-Sistemas-e-Niveis-de-Irrigacao-e-Coberturas-de-Solo.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH37796 - 1UPCAA - DD017431017431
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  26/07/2022
Data da última atualização:  26/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SALES-CAMPOS, C.; PESSOA, L. da S.; JESUS, M. A. de; HELM, C. V.; MARTINS, O. G.; ANDRADE, M. C. N. de.
Afiliação:  CECI SALES-CAMPOS, Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia; LEISE DA SILVA PESSOA, Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia; MARIA APARECIDA DE JESUS, Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; OLÍVIA GOMES MARTINS, Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho"; MEIRE CRISTINA NOGUEIRA DE ANDRADE, Faculdade Gran Tietê.
Título:  Cultivo experimental de Basidiomicetos causadores de podridão branca da região Amazônica em diferentes substratos.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Revista em Agronegócio e Meio Ambiente, v. 15, n. 1, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.17765/2176-9168.2022v15n1e8333
Idioma:  Português
Conteúdo:  ABSTRACT. Technology for the culture of fungi in the Amazon region is highly deficit, even though the region has great potentiality. Current study analyzes the experimental production of new strains of Amazon basidiomycetes at different substrates and temperatures. Fungus strains, Pleurotus ostreatus, Boletus sp., Agaricales, Auricularia sp., Pleurotus djamor var. roseus and Agaricomycetes were retrieved from the laboratory for the Culture of Eatable Fungi of COTI/INPA. Prime matter for the preparation of the substrate were wood wastes: marupá (Simarouba amara) and cajuí (Anacardium giganteum), and agroindustrial wastes: pseudostem of the banana tree (Musa sp.) of the variety Thap Maeo. Randomized assay design comprised a factorial scheme 4 x 6 x 2 (4 substrates, 6 strains and 2 temperatures), with 3 replications each, totaling 144 experimental units. Mycelial growth was measured daily, at two temperatures (25 and 30°C), till total colonization of substrates by the fungi. Loss of organic matter (LOM %) was also evaluated. Data underwent analysis of variance ANOVA, and means compared by Tukey´s test (5%). In most treatments polynomial lines showed a similar growth with hikes in some cases. In the case of LOM PMO (%), substrate of cajuí, Thap Maeo and mixture of bran had the highest rates. The two temperatures were positive for the strains´ development. All strains investigated had an affinity by tested substrates in vitro and could be employed in further studies. RESUMO. A te... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Crescimento micelial; Fungos; Mycelial growth.
Thesagro:  Serragem; Temperatura.
Thesaurus NAL:  Fungi; Sawdust; Temperature.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144976/1/RAMA-2022-CultivoExperimentalBasidiomicetos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58326 - 1UPCAP - DD
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